Geschiedenis

35 jaar geleden
Stageco ontstond 35 jaar geleden in het kielzog van het Rock Werchter Festival. Geboren en getogen Werchternaar Hedwig De Meyer organiseerde in de jaren '70 een lokaal festivalletje.

Het evenement barstte al snel uit zijn voegen en men moest op zoek naar een groter podium. Omdat het enige alternatief uit Groot-Brittanië niet voldeed aan de vereisten, besloot men er zelf maar één te bouwen.

Collega-organisatoren kampten met hetzelfde probleem, waardoor Stageco ook stilaan begon te leveren.

Internationale groei
Toen Genesis in 1981 een podiumstructuur bestelde voor hun ‘Invisible Touch Tour’, werd de internationale expansie ingezet. Hedwig De Meyer besloot de traditionele stellingbouw achter zich te laten en ontwikkelde een eigen torensysteem. Dit systeem is minder arbeidsintensief, beschikt over meer draagkracht en biedt meer veiligheid.

In 1987 bestelde ook Pink Floyd een Stageco podium voor hun ‘Momentary Lapse Of Reason Tour’. De tournee nam Stageco mee naar Australië, Nieuw Zeeland en Europa en zette het bedrijf voorgoed op de kaart.

De logische stap naar Nederland volgde

Het wereldwijde succes is een feit en de lokale markten maakten zijn opwachting. Met als gevolg dat er in 1991 een vestiging werd geopend in Nederland. In het begin leverde Stageco Nederland voornamelijk aan indoor- evenementen en kleine outdoor- festivals.

Tegenwoordig is  de naam Stageco Nederland verbonden aan vele toonaangevende evenementen in het binnen- en buitenland zonder de kleine evenementen uit het oog te verliezen.    

Op naar Amerika!
In 1992 leidde Genesis Stageco naar Amerika met de ‘We Can’t Dance Tour’. Stageco bouwde voor de eerste keer een volledig op maat gemaakt podium zonder dak en met een centrale plaats voor bewegende video.

Datzelfde jaar kreeg Stageco een tweede aanvraag in de Verenigde Staten voor de ‘Guns ‘n’ Roses/Metallica Stadium Tour’ wat uiteindelijk aanleiding gaf tot de opening van het Stageco US filiaal in Colorado Springs.

In de daarop volgende jaren werden naast de Nederlandse vestiging nog meer filialen geopend, ondermeer in Frankrijk en Duitsland om de lokale markten beter te kunnen bedienen. Zodoende is een uniek, internationaal netwerk ontstaan dat ten allen tijden snel en efficiënt kan inspelen op diverse vragen.

Stageco verlegt zijn grenzen

Toch hoeft het niet allemaal “big” en “rock ‘n’ roll” te zijn. Naast podia in diverse maten en gewichten, bouwt Stageco allerhande tijdelijke constructies voor de meest uiteenlopende evenementen, zoals sporthappenings, dance-evenementen, beurzen, theaterproducties, televisieproducties, enzovoort. Ook wordt er veelvuldig een beroep gedaan op het specialisme van de bewegende delen om elk evenement een bijzonder karakter te geven.

 Kortom: Stageco ondersteunt ieder evenement, groot of klein, niets is ons te gek.